Koloni dagklub til Torø

Kolonien er fra børn der lige nu går i 4. klasse og opefter og som er medlemmer af dagklubben.

 

Vi skal på koloni i uge 32 - og vi har booket Skovhytten på Torø ved Assens.

 

Oprindelig var Torø en ø, ca. 5 km sydøst for Assens, men ændrede strømforhold og havaflejringer har gjort Torø landfast med Fyn, og i dag er der adgang til "øen" fra landsbyen Torøhuse, via en sandtange.

 

Så kolonien bliver lidt "ø-agtig" i lighed med tidligere år.

 

Der er 60 pladser, som fordeles efter "først til mølle princippet". Den samlede pris er 500 kr., og der skal betales 200 kr. ved tilmelding.

 

Sidste tilmelding er fredag den 17. juni og de evt. resterende 300 kr. skal betales senest den 17. juni også.

 

Der er afholdt koloniinformationsmøde for forældre torsdag den 16. juni. 

 

Her kan du hente:

 

Koloni information - Oplysninger om praktiske ting som mødetid, adresse, telefonnummer mv.

 

Pakkeliste - Forslag til, hvad der kan være godt at have med på koloni.

 

 

Vi håber meget på, at det vil være muligt at sende "dagbogsfortællinger" fra kolonien i løbet af ugen og lægge her på siden.

 

Vi glæder os VILDT MEGET.

 

 

Peter, Pia, Mai Brit, Weber og Susanne

 

Mandag den 8. august. 58 børn og 5 voksne stod højspændte og forventningsfulde foran klubben og blev talt flere gange inden bussen kom afsted.

 Så gik det rask hen over Sjælland og Fyn med en god stemning i bussen, ikke mindst pga en underholdende chauffør, som havde nogle gode jokes, samt nogle enkelte hvor sidste salgsdag var overskredet.

Ved Torøhuse blev alt læsset af og bagagen blev fragtet med Traktorekspresen. Alle børn og voksne gik så de 2,5 km op til selve kolonien.

Kolonien er bare super. Nyrenoverede dejlige lokaler lige ned til vandet (10 m) og fantastisk udsigt.

Indkvarteringen gik strygende og så begyndte det at regne. men heldigvis er der et stort overdækket område hvor man kan spille div. spil og så er der kaniner!!

Skal da lige love for at der er nogle kramme/kæle behov der bliver tilfredsstillet. 15 kaniner heraf 2 særligt populære små unger må bare stille op til kram.  

 Foreløbig har 32 børn gjort op med sig selv at de vil insistere på at få kanin når de kommer hjem, så er forældrene advaret:-)

Ellers er aftenen gået med lidt rollespil i skoven, bål ved stranden og hjemmebag mv. Aftensmaden bestod af frikadeller med kartoffelsalat. Der var ro i lejren kl. 01!!  

Tirsdag den 9. august. Vejret er ikke super, men vi bruger de gode indendørs faciliteter spiller spil. Men der er også nogle nogle store grupper der har vadet ind til Assens (4km hver vej) for at møde den fynske civilisation.

Thomas Laursen har fødselsdag i dag og han er blevet fejret med flag og sang og vil senere dele slik ud (når alle har spist deres selleri og gulerødder. I aften står den på Boeuf Strogannoff og Kartoffelmos. 

 

Blæsten er fortsat kraftig og kombineret med en del regn gør det det lidt vanskeligt at udnytte det fantastiske udeareal optimalt.

Men der har været en del ture ind til Assens og alle der deltager har klaret de 8 km uden at kny. Så der er helt klart basis for at næste års familiesommerferie bliver en vandretur. Tippet er hermed givet videre! Måske klubben skulle lave en vandreturs koloni? Man hygger sig i hvert fald på en god måde når man går nogle stykker sammen.

 

 

 

Men det betyder også at tørretumbleren kører i døgndrift og Weber er oppe flere gange om natten og skifte tøj i tumbleren samtidig med at han går rundt og tømmer natpotter. (Harry)

 

 

I aften blev Thomas fortsat fejret med Pias fødselsdags kage og der blev lavet optakt til det store rollespilsscenarie.

 

Onsdag den 10. august.

Her til morgen vågnede det første barn(Cecilie) kl. kvart over 9. Formiddagen har været præget af regn og blæst men nu til middag er det stilnet af og skulle holde sig pænt resten af tiden. Susanne har været med Katrine, Thea og Cecilie øen rundt. Det tager ca 50 min når man skal kigge lidt hist og her så det er en lille ø der er tale om.

I aften er der stort rollepilsscenarie og så har de store måske noget i ærmet. Menuen står på Boller i carry.

 

I aften så blev der hoppet i vandpytter og gået tur til Assens, som børnene efterhånden er blevet lidt fortrolige med. Om aftenen/natten var der natteløb delvist arrangeret af de store som også fik en lejlighed til at skræmme de mindre! Nogen blev bange, nogen blev ikke (Påstår de).

Gravstenen blev fundet og præmier uddelt og så var der gang i Susannes fantastiske pandekager.

En aften med højt humør og først ro på øen ml. kl. 2 og 3.

 

 

 

Torsdag den 11. august.

 

I dag har det regnet helse dagen men så blev der lavet noget dans i køkkenet som udviklede sig til en hel lille fest. Der har været rollespil igen, og så har vi fået et rigtig økonomisk geni i Matador.

Her fik Emil forvandlet et konkursbo til en virksomhed i Apple/ Microsoft klassen. Måske Emil har en fremtid på Wall Street, der er i hvert fald brug for et par nye talenter.

 

I aften skal vi have Hj. Lavet Burger og lidt før i seng så vi kan være friske til hjemkomsten i morgen. Vi skal gå fra kolonien kl. 10 og forventer at være hjemme i Klub Inn ca. 14.30-15.00

 

Fredag den 12. august.